Tips om rengöring Din Glass Konst Skulpturer


Glasets dubbla natur: dess bräcklighet och dess skönhet gör det sårbart för att bryta. Oavsett om du samlar eller äger glasskonstskulptur, kan du vara i riskzonen för skador eller krossat glas om du ofta missköter eller bryter din samling.

Riktlinjer för förvaltning av offentlig konst

Glasskonstskulpturer kan vara ömtåliga, eftersom många har tillverkats av krossat glas som på något sätt hamnat inuti skulpturerna vas eller behållare. En bit av krossat glas som är inbäddad i en vas kan lätt bryta om vasen är stötte eller tappas. Även om vasen hålls på displayen, kan en glasvas lätt välta eller oavsiktligt spillas. När något sådant här händer är det bäst att ta hand om det skadade glaset så att det inte faller ur vasen.

Eftersom glas är skört kan minsta rörelse som kan störa det få glasskonstskulpturerna att spricka eller flisas. Det är därför det är så viktigt att se till att du hanterar och förvarar dem noggrant. Om du inte vill att ditt glas konstverk bitar att skadas, bör du hålla dem täckt tills du är redo att visa dem.

Medan det finns många metoder för rengöring av glasskulpturer, är ett av de vanligaste sätten att rengöra dina glasskonstskulpturer genom att använda en mild diskmedel. Du kan också använda en blandning av bakpulver och vatten, men denna metod är mindre effektiv än att använda ett rengöringsmedel som innehåller natriumhydroxid. Om du ska använda en mild diskmedel, kan du använda en mjuk borste eller mjuk trasa för att försiktigt rengöra ytan av glaskonst skulptur. Använd aldrig metallföremål eller skurtrasor på glasskulpturen, eftersom de kommer att skrapa på ytan. Använd heller aldrig slipande rengöringsmedel för att rengöra glasskonstskulpturerna.

När du rengör glasskonstskulpturer, kom alltid ihåg att använda skyddshandskar och skyddsglasögon. Använda för mycket vatten eller rengöringslösningar kan försvaga ytan av glaset och skada de ömtåliga bitar. Det är bäst att rengöra dina skulpturer i en varm eller sval miljö, eftersom varma temperaturer kan orsaka glaset att chip eller bryta. Vid rengöring av ytan på glasskonstskulpturen är det en bra idé att använda rätt verktyg och att inte skrubba för hårt på ytorna.

Glasskonstskulpturer kan också bli repad om de utsätts för direkt solljus. Därför är det viktigt att vidta åtgärder för att skydda dina skulpturer från direkt solljus, särskilt från direkt solljus under sommaren. och när vädret är särskilt varmt. Under sommaren, användning täcker konstverk när utomhus och förvara dem i mörka, coola områden för att förhindra blekning.

Så rengör du grumliga kristallglas med ättika

Ibland kan glasskonstskulpturer bli smutsiga på grund av den smuts eller damm som kan samlas på ytan, särskilt när konstverken lämnas utanför hela dagen eller i flera dagar. Det bästa sättet att rengöra dessa typer av konst skulpturer är att använda en mjuk trasa eller en mjuk-borst tandborste för att försiktigt torka ytan av glaskonst. Gnugga aldrig för hårt på ytan eftersom det kan orsaka skador. Du kan använda en bomullspad för att torka ytan om det behövs.

Vissa konstsamlare väljer att använda speciella produkter för att rengöra sina glasskonstskulpturer, till exempel en produkt som heter Rengöring och polska. Denna speciella produkt hjälper till att avlägsna smuts och damm som har samlats på ytan av konsten. Eftersom denna produkt är speciellt utformad för att rengöra vissa typer av konst, är den idealisk för att avlägsna dammet från glasskonstskulpturer utan att skada konstverket. Rengöring och polska kommer i både en spray eller en flytande form, vilket är bäst om du är bekymrad över vilken typ av glas konstverk som du rengör.