Koppar Skulptur Översikt

Koppar skulptur är en mycket gammal konstform och i Amerika kan det spåras tillbaka till Purepecha indianerna i centrala Mexiko. Den första utformningen av koppar gjordes för att skapa jordbruk och inhemska redskap och vapen genom att hamra koppar tackor i form. 

staty, figur, skulptur, melankolisk

  Medan många tekniker kan användas, den vanligaste och mest populära är att skapa en skulptur genom att forma separata bitar av koppar plåt sedan svetsa ihop dem. Detta gör det möjligt för skulptören att producera så stor bit som han önskar. Processen börjar med formningen av koppar ark i skål former. Detta gör det möjligt för skulptören att sedan värma formerna och hamra in dem i den grova önskade formen. Konstnären arbetar vanligtvis med ett pappersmönster för att vägleda honom i både den initiala plåtskärningsprocessen och väl som i formningen. möjligheter, kan han snabbt modifiera skissen för att få en uppfattning om slutresultatet av eventuella mitten kursändringar. De enskilda delarna arbetas på tills de tar sin slutliga form. Alla omarbetningar efter att svetsningen skett kan skada svetsarna. Eventuella ytoriktigheter avlägsnas genom att hamra med en unik gungrörelse som gör att indragen på ytan antingen höjs eller sänks. 

Skulpturer och statyer

 Innan svetsningen börjar appliceras den slutliga finishen på de enskilda bitarna. Färgalternativen är chokladbrun, vin läsa, kör svarta streck och standarden ljusa polerad finish. Eftersom finish ges till enskilda bitar en i taget i smedjan, kommer den slutliga patinas alltid ha små varianser. Om han så önskar konstnären kan ta bort den naturliga patina genom polering och lämna bakom den blanka ytan. En bit koppar skulptur med en glänsande finish kommer att kräva regelbunden polering för att upprätthålla glans. Konstnären kan lägga silver dekoration till koppar skulptur genom att etsa en design på ytan till formade bitar och doppa dem i ett elektriskt laddat bad som säkringar de två metaller tillsammans. Kopparskulpturer får ofta en klarlacksfinish för att skydda metallen från elementen. När alla bitar är klara i varje detalj börjar svetsprocessen. När det gäller koppar detta görs vanligtvis genom en process som kallas tig svetsning där en filler stav värms upp av volfram gas för att fixera bitarna på plats. Kopparskulptur är lämplig för både inom- och utomhusbruk. Koppar är ett favoritmaterial av konstnärer som specialiserar sig på modern eller abstrakt konst. Utom när det gäller skulpturer med en polerad finish, koppar skulptur kräver inget underhåll med undantag för en enkel damning eller torka av med en fuktig trasa.