Hur man skyddar din konst Skulptur


När du funderar på att köpa konst, kanske du tror att glas konst är utanför din prisklass. Det finns dock många alternativ tillgängliga för dig som kan ge din glass konst skulptur ett nytt liv. Här är några tips på att göra glasskonstskulpturer till vackra konstverk.

Riktlinjer för förvaltning av offentlig konst

Det viktigaste övervägandet är korrekt glödgning. Tyvärr gör kombinationen av skörhet och dess skönhet glas: – både dess skönhet och sårbarhet – sårbar för brott vid kanterna. Ofta kan spruckna områden i glasskonstskulpturer också vara resultatet av dålig glödgningsprocess eller oförenlighet mellan glasens nyanser. Korrekt glödgning av glas konstverk kan förhindra sprickbildning eller brott, så att konstverket stannar ser sitt bästa i många år framöver.

Nästa steg är att se till att ditt konstverk kommer med en garanti och korrekt förpackning för ökat skydd mot brott, samt att se till att kvaliteten utförande är av hög kvalitet. Se alltid till att alla bitar du köper är av hög kvalitet. Undvik att köpa billiga bitar från dålig kvalitet material som de kommer att vara mer mottagliga för brott än den höga kvalitet bitar.

konsten i täby centrum

Du kan också lägga till skydd för din konst genom att måla den i akrylfärger. Akrylfärger är i allmänhet mycket hållbara, även om de inte är helt immuna mot elementen. Om ditt konstverk skadas av en storm eller någon annan naturkatastrof, är det möjligt för akrylfärg att chip, men detta oftast bara händer på ljusa akrylbitar.

Du bör skydda ditt konstverk genom att använda omslag gjorda av glasfiber. Glasfiber täcker förhindra damm, smuts, och fukt från att tränga in i konstverket, som kan skada eller skrapa på ytan av konsten. De förhindrar också fuktighet från att ackumuleras på skulpturen och kan bidra till att förlänga livslängden på ditt konstverk.

Du kan också måla ditt konstverk med skyddsfärg om det blir repad. Detta gör ytorna på ditt konststycke reptåliga och skyddar även det från väder och vind. Akrylfärger och glasfiberfärg är också extremt slitstarka och reptåliga, men de är inte reptåliga nog att tåla att målas med oljefärger. {som vanligtvis är fallet med oljemålningar. Det är bäst att köpa akrylfärg för ditt glas konstverk eftersom detta är den tuffaste att städa upp efter.

Måla ditt konstverk kan lägga djup och dimension till din pjäs. Glass konst skulpturer är normalt mycket stora och tar ganska lite tid och ansträngning för att skapa, så det är möjligt att göra större skulpturer utan att måla dem. Men när du behöver måla det översta lagret av ditt konstverk, bör du se till att du använder akrylfärger, som är mycket lättare att ta bort och rengöra.

Det sista steget är att täcka ditt konstverk med en akryl som täcker för att skydda den från vind, regn och solljus. Glasskonstskulpturer har en tendens att absorbera solstrålar, särskilt under sommarmånaderna då solen är mycket stark. Solljus kommer att orsaka skador på ditt konstverk, så du måste välja en skyddande beläggning för att skydda den från direkt exponering för solen.

Om du någonsin bestämmer dig för att sälja din konst skulptur, då det sista steget är att skydda den ordentligt. Du kan ofta hitta skyddande omslag som kommer att skydda ditt konstverk pjäs från damm, smuts, och fukt. De kan också göra det enkelt för dig att behålla ditt konstverk. De flesta vinyl täcker är extremt enkla att rengöra, medan andra kan kräva användning av en squeegee.

Om ditt konstverk gjordes med en form, kan du överväga att täcka den med ett skyddande lock. Glaskonstverk som skapades i en traditionell form är mer benägna att skyddas av ett skyddande lock än de som skapades i en digital eller datorstödd metod. Gjutna konstverk som gjordes i den traditionella formen ofta inte kräver en skyddande beläggning eftersom ytan av konstverk är i allmänhet av glas som inte omfattas av elementen.

Skydda ditt konstverk kommer att se till att det förblir vackert så länge som möjligt och är väl omsört, se till att det kan föras vidare till kommande generationer som ett konstnärligt mästerverk. Det är alltid viktigt att köpa högsta kvalitet bitar möjligt, som dyrare objektet, desto mer sannolikt är det att vara en värdefull samlarobjekt.