Bronsskulptur har en lång och stolt historia

En bronsskulptur är något att skåda. Det representerar historia samt en unik uppsättning tekniker som används i dess skapelse. Bronsskulptur har funnits länge. Förutom brons livslängd, konstnärer särskilt gillar denna typ av metall eftersom det något expanderar innan den sätter. Detta gör det möjligt för konstnären att tillämpa de finaste detaljerna till pjäsen. Brons är inte spröd och är mycket stark och seg.  En berömd brons konstverk är statyn av Richard Lion Heart. Det är en av de få överlevande från forntida konst. Många andra har förstörts och smälts ner för att göra krigsvapen. Intressant nog var materialet ibland används för att faktiskt skulptera scener av segrarna. Det finns bara inget som en bronsskulptur av dig själv att säga, “Hej, titta på mig. Jag sparkade några B.” 

Karis har personer och historia

 Det grekiska samhället var först med att använda brons för att göra statyer i naturlig storlek. Tyvärr finns det bara ett fåtal bitar som har stått sig genom tiderna. På andra platser i världen, som Egypten, kan man hitta små, gamla, bronsfigurer i formerna av faraoner, soldater, skönhetsdrottningar och andra reliker. Metallen är mycket slitstark, och en så lång historia av överlevande bitar är ett verkligt bevis på värdet av att använda brons i skulptering siffror. Moderna hantverkare använder en mängd olika metoder för att hålla denna konstform levande och väl.Det kräver högkvalificerade konstnärer att arbeta med brons, och det finns ett antal diskreta gjutning processer som måste behärskas, såsom sand gjutning och centrifugal gjutning. När konstnärer planerar att skapa en stor bronsskulptur skapar de oftast ett miniatyrexempel på vad de planerar att skapa först. De använder också ett stort antal mätanordningar för att skala måtten på en pjäs exakt, och för att försöka hålla vikten så lätt som möjligt. En metod konstnärer använder för att skapa en bronsskulptur brons skulptur är den förlorade-vax metoden. Det är en äldre metod, men fortfarande vanligen används av konstnärer idag. De skulpterar originalbiten i vax, trä eller lera, sedan spendera timmar eller till och med dagar fullända önskad form av konstverket. Den vaxade biten doppas sedan i keramik, sedan doppas i fin sand ger detaljerna. Det doppas sedan i grövre sand vilket kommer att ge styrka till pjäsen. Denna process upprepas tills beläggningen når en fjärdedel av en tum i tjocklek. 

Konst på Hög

 Konstverket värms upp till tusen fem hundra grader Fahrenheit att smälta vax och ställa keramiska mögel. Smält brons hälls sedan i formen. När denna process är klar, är patina tillämpas för den perfekta färgen. Ibland ormolu används också för att belägga statyn för att visa en guld finish. Denna metod lånades från sjuttonhundratalets franska konstform som användes i garnitures och klockor. Sist, men inte minst, utfärdas ofta ett intyg som innehåller information om bronsskulpturens vikt och storlek. Detta görs för att eliminera dubbelarbete. Bitar kan också numreras för att identifiera dem som en del av en serie. Om du någonsin får en chans att se en bronsskulptur skapas, se till att ta dig tid att kolla upp det. Det är en process med en lång och stolt historia, och en som är värt att bevittna.