Ann Fleming hedrar kvinnor med bronsskulpturer

Ann Fleming må vara ny på skulptur, men du kan se hennes års konsterfarenhet i hennes arbete. Lär dig lite om Ann och hennes bronsskulptur är av kvinnor, och ett exempel på hur de rör ditt liv. En konstnär som verk jag kom över nyligen som verkligen imponerade på mig är att Ann Fleming. Hennes arbete är särskilt imponerande om man tänker på hennes historia.  I över 25 år var Ann professionell keramiker, som arbetade i både funktionella hussmakeri och hemarkitektarbeten som handfat, belysning och kakel. Även Ann tycker keramik, är det fysiskt krävande, och hon kände ett behov av förändring. Så 2004 vände hon sig till skulptur och skapade sin första figur, som hon hade gjutna i en harts sten komposit.  

Sveriges Hembygdsförbund

 Gjuten i brons, är hennes arbete verkligen vacker och ganska slående. En av hennes stora glädjeämnen i skulptur är att nu hennes arbete inte är praktiskt eller utilitaristisk, och även om det är icke-funktionella på ett utilitaristiskt sätt, hennes bitar berätta historier och är mycket rörande till själen. Det sätt jag njuta av en Ann Fleming skulptur är att se ut och studera den ensam, utan att veta historien.  Att veta historien sedan förbättrar min erfarenhet med pjäsen, det ger min erfarenhet full cirkel till en större mening. Varje Ann Fleming skulptur jag har sett är av en kvinna, och varje bit förkroppsligar något speciellt om kvinnor och kvinnlighet. Kanske är det därför de talar till mig. Men när jag pratar med min man, upptäcker jag att han är lika trollbundit med dem som jag är på grund av hur de förkroppsligar kvinnlighet. Första gången jag såg en Ann Fleming bronsskulptur var på Fairhaven Originals Gallery i Fairhaven, Washington. Titeln på pjäsen var Warrior Woman. Jag drogs till det direkt. Det är av en kvinna som gör Warrior 2 yoga pose samtidigt balansera två tekoppar på huvudet. Hennes ögon är slutna, symboliserar (för mig) en fokuserad och koncentrerad fred i ett hektiskt liv. När allt kommer att, det moderna livet är hektiskt, vi har alla så många roller att uppfylla och så många saker att få gjort varje dag. Att finna frid och tid för oss själva är viktigt, och något vi alla måste söka, det händer inte naturligt. 

Jens Fleming Sörensen

 Men när vi hittar på det sättet, oavsett om det är genom yoga, motion, läsning, eller någon annan hobby, kommer det att tillåta oss att skapa balans och harmoni till allt annat i vårt liv. Men kanske min favorit del av skulpturen är att Ann valde Warrior pose, symboliserar att tyst men beslutsam styrka som alla kvinnor besitter. Detta är bara ett exempel på en Ann Fleming brons, och även om jag gillar några mer än andra, allt jag har sett tala till mig på något sätt.Hon har lyckats fånga essensen av kvinnlighet som ger ära till vad en kvinna och en mor betyder för så många. Jag ser fram emot att se mer av Anns arbete i framtiden.